BiografieHome
Biografie
Curriculum Vitae
Aanwijzingen en uittreksels
Fotopagina
Links
Geboren te Leiden. Aanvankelijk studeerde ik typografie en reclametekenen-schilderen, maar daarna ben ik mij gaan toeleggen op het trompetspel. Ik heb gestudeerd in Den Haag bij Theo Laanen((leraar Kon.Conservatorium Den Haag en solo trompettist Residentieorkest), en vervolgde mijn studie in Duitsland (Hamburg) bij Ingus Schmidt; solotrompettist NDR Symfonie Orchester en Lawrence Elam,solotrompettist Staatsoper Orchester en James Last band.

Daarna volgde ik lessen op baroktrompet bij Friedemann Immer,internationaal solist en Professor Musikhochschule Koln en Amsterdams Sweelinck Conservatorium. Ik heb in bijna geheel Europa en daar buiten gespeeld Frankrijk,Engeland,Oostenrijk,Gran Canaria,Mallorca.Ook in Israel.  Medewerking verleend aan vele orkesten en ensembles,zowel als orkestmusicus en solist.In Nederland gespeeld hij bij het West Nederlands Symfonie Orkest o.l.v.Sam Swaap,in een operette/en operaorkest,het Brabants orkest,Noord Holland symfonieorkest en Radiofilharmonisch orkest.

Vervolgens ben ik zeer actief in de kerk/en barokmuziek en speelde vele malen in o.a. Bach cantaten en oratoria,waarvan enkele genoemd Hohe Messe, Weihnachtsoratorium. Ook als duo trompet/orgel. In Duitsland heb ik een eigen trompetensemble opgericht.Verder was ik als docent verbonden aan het Johannes Brahmsconservatorium in Hamburg en daarna bij verschillende muziekscholen ,o.a. in Den Haag.In Duitsland heb ik gespeeld in het bekende `Orchester Buckeburger Jager`welke verschillende CD opnames en tv optredens op zijn naam heeft staan.Verder in Hamburg in het 10 mans formatieorkest van het Hansa Varietetheater.

Zoals uit bovenstaande blijkt,ben ik thuis in zowel klassiek als modernere muziek.Tegenwoordig geef ik  privé-lessen in trompet en ben ik gespecialiseerd  op het spelen van baroktrompet(met name het 2e Brandenburgs concert van J.S.Bach) Ik heb een verzameling van meer dan 30 trompetten en experimenteer met instrumenten en mondstukken,waaraan ik verschillende verbeteringen heb aangebracht.Soms wordt ik geconsulteerd om advies te geven. Ik heb relaties met beroemde musici,waarvan enkele te noemen Maurice Andre(1933-2012),Friedemann,Immer,Edward Tarr.

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van 2 boeken: Een complete methode voor koperen blaasinstrumenten( trompet) en een boek over levensfilosofie.